Energiagazdálkodás

(energia-menedzsment)

 

 

frako

 

Ezen folyamatábrából kiderül, hogy amint elkészült a hálózatanalízis, akkor lehet egyedül továbblépni. A hálózatanalízis kimenetelétől függően lehet:

 

            javítani: fázisjavítás, fogyasztók átcsoportosítása, automatikus lekapcsolása

 

            on-line felügyelni - kiértékelni: energiagazdálkodás rendszerekkel, melyekkel akár költségcsökkentést is elérhetünk!

 

 

A villamos energia árak folyamatos emelkedése arra kényszeríti a felhasználókat, hogy minden lehetséges műszaki és közgazdasági eszköz bevetésével csökkentsék az energia-felhasználást, így csökkentve a rá fordított költségeket. A korszerű, energiatakarékos berendezések alkalmazása, a termelési folyamatok optimalizálása jelentős megtakarításokat eredményezhet, javíthatja az adott vállalat versenyhelyzetét. Ezek az intézkedések esetenként azonban komoly beruházást igényelnek, aminek a megtérülése csak évek múlva várható.

 

Van azonban a villamos energia költségek csökkentésének más módja is, éspedig a villamosenergia-elszámolás optimalizálása.

 

Az Oskolás Intézettel együttműködve számba vesszük a felhasználó villamos berendezéseit, feltérképezzük a fogyasztási szokásokat, elvégezzük a hálózat műszeres vizsgálatát, és a mért adatok elemzése után kiválasztjuk a legoptimálisabb elszámolási rendszert, ami adott esetben jelentős anyagi megtakarítást eredményezhet

 

 

 

 

© flow-RÁCIÓ zRt. 1203 Budapest, Török Flóris utca 17. Tel: +36-1-284-8000; +36-30-284-8000; posta@flowracio.hu